OAS zegt Guyana aan om hertelling verkiezingen te accepteren en de macht over te dragen aan de oppositie

De Organisatie van Amerikaanse Staten roept het hoofd van de verkiezingscommissie van Guyana op om de oppositie van het land uit te roepen tot de winnaar van de betwiste regionale en presidentiële verkiezingen van 2 maart, en om president David Granger de macht over te dragen, zodat “de rechtmatig gekozen regering haar plaats kan innemen”.

De OAS heeft maandag een oproep gedaan, terwijl ze de bevindingen van een waarnemersteam van de 15 leden van de Caraïbische Gemeenschap, oftewel CARICOM, verwelkomde, en na de stelling van de hoofdverkiezingsambtenaar van het land dat de verkiezingen op grond van onregelmatigheden zouden moeten worden uitgeschreven.

In zijn verslag over het 33-daagse hertelling, dat zaterdag aan de verkiezingscommissie van Guyana werd voorgelegd, zei de hoofdambtenaar voor de verkiezingen Keith Lowenfield dat de resultaten niet voldoen aan de norm van eerlijke en geloofwaardige verkiezingen. Hij haalde meerdere beschuldigingen van onregelmatigheden aan.

De verkiezingscommissie begon om 13.00 uur te vergaderen om zijn verslag en dat van de CARICOM, die een document van 152 pagina’s over zijn bevindingen en aanbevelingen publiceerde, te bestuderen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: