Persbericht Surinaamse Bankiersvereniging

Paramaribo, 14 juni 2020

Banken zullen dienstverlening aan gepensioneerden aanbieden

Maandelijks worden op de 15de van de maand de pensioenen voor de gepensioneerden van de overheid gestort. Een groot deel van de gepensioneerden beschikt niet over de digitale betaalmogelijkheden die de banken aanbieden. Banken hebben daarom besloten de komende week en wel vanaf dinsdag 16 juni 2020, deze groep tegemoet te komen door gedurende de beperkte openingstijden die momenteel gehanteerd worden en binnen de geldende maatregelen van het COVID managementteam, deze doelgroep van dienst te zijn onder de navolgende voorwaarden:


……………………………………………………………………………………..

 • De dienstverlening zal vanuit het hoofdkantoor te Paramaribo en Nickerie worden aangeboden;
 • GODO zal behalve in Paramaribo, ook de dienstverlening in Albina en te Atjoni aanbieden;
 • VCB zal behalve in Paramaribo en Nickerie, ook in Tamanredjo, Coronie en Saramacca, de dienstverlening aanbieden;
 • De openingstijden van de bank zijn van dinsdag 16 juni 2020 tot en met vrijdag 19 juni 2020, van 10.00 uur tot en met 13.00 uur. De bank is gesloten op woensdag 17 juni 2020 en zaterdag 20 juni 2020;
 • Informeer bij uw huisbank of er vooraf een afspraak gemaakt dient te worden;
 • Voor actuele en specifieke informatie over de dienstverlening, raadpleeg de website en social mediapagina’s van uw huisbank;
 • Bij het opnemen van uw contanten is het overleggen van een geldig identificatiebewijs verplicht;
 • Uw kasopnamebewijs is tevens uw bewijs van vrijstelling. Mocht de politie u staande houden, dient u het kasopnamebewijs te overleggen;
 • Alle hygiëne- en veiligheidsprotocollen dienen strikt te worden gevolgd. Informeer bij uw huisbank naar de geldende hygiëne- en veiligheidsprotocollen.

Wij benadrukken dat wij in bijzondere tijden leven. De gezondheid van onze medewerkers is erg belangrijk en de seniore burgers behoren tot een van de meest risicovolle groepen. Wij zijn daarom genoodzaakt strenge hygiëne- en veiligheidsmaatregelen toe te passen. Daarom kunnen wij het ons ook niet permitteren, dat eenieder de bank gelijktijdig bezoekt. Het is voor onze en uw eigen gezondheid en veiligheid. Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met uw huisbank, alvorens de bank te bezoeken.

Zoals in het voorgaande aangegeven, zullen de banken de komende week en wel vanaf dinsdag 16 juni 2020, de gepensioneerden die niet beschikken over een pinpas tegemoetkomen. Gedurende de beperkte openingstijden die momenteel gehanteerd worden en binnen de geldende maatregelen van het COVID- managementteam, zal deze doelgroep in de gelegenheid worden gesteld om hun pensioengelden per kas te ontvangen in de bank.

 • De Surinaamsche Bank zal haar dienstverlening niet meer via het hoofdkantoor te Paramaribo aanbieden, maar vanuit haar filiaal te Maretraite;
 • Voor actuele en specifieke informatie over de dienstverlening, raadpleeg de website en social mediapagina’s van uw huisbank.

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met uw huisbank, alvorens de bank te bezoeken.

Het bestuur

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: