Chan Santokhi: “We komen spoedig bij u met een prachtig regeerteam”

“Totdat u van ons geen namen hoort, gelooft u niks’

In een boodschap aan het volk zegt VHP-topman en politieke leider van de beoogde coalitie bestaande uit de Abop, NPS, PL en VHP dat de afgelopen week een zware is geweest. Hij geeft aan dat de te vormen coalitie gesprekken heeft gevoerd met diverse groepen. Ook de onderhandelingen zijn vervolgd. “Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een goed realistisch en uitvoerbaar regeerprogramma. Uiteraard komt er ook een crisisprogramma.  Naast overleg met deskundigen zijn er ook gesprekken met sociaal-maatschappelijke organisaties. In de huidige tijd gaat dat via Zoom en het gaat goed. Er komen meer en meer aanvragen van groepen die ook gehoord willen worden. Bijkans 90 organisaties hebben wij al gesproken. Het is ook een indicatie dat eenieder ons wil helpen. Het geeft aan dat organisaties mee willen denken en meebeslissen. Er zijn gesprekken geweest met de bankiersvereniging, met de vakbonden, sociaalmaatschappelijk organisaties en productie- en agrarische bedrijven. We willen een breed gedragen programma hebben.”

Covid situatie uit de hand gelopen

We worden geconfronteerd met een uit de hand gelopen Covid-situatie stelt de voorman van de VHP, die de meeste zetels heeft behaald bij de verkiezingen van de afgelopen maand. “We betreuren de doden en de zieken. Het is een zeer ernstige situatie. Laten we elkaar beschermen. Laten we alle protocollen in acht nemen. Het is geen prettige situatie en we moeten zoveel mogelijk hand sanitizers en social distancing gaan toepassen De maatregelen zijn noodzakelijk maar de regering moet tegelijk erg kijken naar oplossingen. Voedselvoorziening en het dienstverlening moeten mogelijk verbeterd worden. We hebben gevraagd dat de  DNA-commissie nagaat met de regering wat de mogelijkheden zijn. Laten we samen meedenken.”

Blij met ondersteuning BEP

“We zijn blij met de ondersteuning van de BEP”, geeft Santokhi aan. “We kunnen rekenen op een grote meerderheid in het parlement bij het kiezen van de topfuncties. We wachten nu op de officiële uitslag van het Centraal Hoofdstembureau die gepland staat voor morgen. We hopen dat het OKB dan de verkiezingen spoedig bindend verklaart en dat het parlement op 29 juni kan bijeenkomen. Dan kunnen de leden beëdigd worden en de leiding van het parlement kan gekozen worden. Dan kan er traject ingezet worden. Wij zullen een regering presenteren die breed gedragen wordt. We bereiden alle zaken heel goed voor. We willen de juiste personen op de juiste plaatsen hebben. Een heleboel namen doen de ronde in de samenleving. U moet niks geloven, totdat u van ons geen namen hoort, gelooft u niks. We wachten nu op het juridische natraject van de verkiezingen. Dan komt er een politiek traject. We komen binnenkort bij u met een prachtig regeerteam. We zullen samen reageren, samen Suriname uit de crisis halen en naar grotere hoogten brengen”, besluit de voorzitter van de VHP, die volgens het regeerakkoord in aanmerking komt voor de presidentsfunctie van ons land.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: