Covid-19 Update Amazon Conservation Team

Op 10 juni jl. heeft ACT voor Suriname een eerste aanzet gedaan om de kaart zoals hierboven laat zien te compileren. Het gaat om een visualisering van de gemeenshappen waar zij een partnerschap of andere betrekking mee hebben in relatie tot geregistreerde COVID-19 casussen.

Op dit moment zijn met de ter beschikkingstaande data van de aangrenzende gemeenschappen, de risico gebieden rood aangeduid. Niet verrassend, de grensgemeenschappen zijn hier rood ingekleurd.

Verder biedt de kaart ook een overzicht van belangrijke informatie in de dorpen zoals het voorkomen van klinieken van de Medische Zending, communicatie mogelijkheden, nutsvoorzieningen, etc. Ook de goudvelden zijn in kaart gebracht in relatie tot besmettingsgevaar (mogelijk door illegale garimpeiros).

De kaart is de recente update met het aantal actieve besmettingen in Suriname. De cijfers en risico gebieden veranderen. Derhalve zijn zij druk doende een dashboard te ontwikkelen zodat het overzicht op basis van officiële informatie continu kan worden bijgesteld. ACT hoopt hiermede de gemeenschap regulier een visuele weergave te geven van de COVID-19 ontwikkelingen.

Bron: Amazon Conservation Team

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: