KLM vliegt met hypermoderne “Dreamliner” naar Zanderij

Afgelopen vrijdag mocht het team van de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven te Zanderij de Boeing 787-10 van KLM voor het eerst verwelkomen. Het hypermoderne toestel heeft medische hulpgoederen naar Suriname overgevlogen. Zaterdag zijn op de terugweg naar Schiphol, Nederland, gestrande passagiers meegevlogen. KLM vliegt weer één keer per week met passagiers uit Paramaribo, zodat mensen de kans hebben om terug te keren naar Nederland. Vorige week werd een Boeing 777 ingezet. De bekende 747’s Super Jumbo die voorheen trouw dienst deden op de Mid-Atlantische route, zijn door KLM vervroegd uit de passagiersdienst gehaald. Er zijn onder meer 3.500 corona-testkits, die betaald zijn door Su4Su gebracht naar Suriname. De 787-10 is de modernste versie van de Boeing 787 Dreamliner die in Amerika wordt geproduceerd. Het eerste toestel volgens het model  787-10 vloog voor het eerst in 2018.

Geen commissie voor reisagenten

Vorige week heeft de KLM alle reisagenten in Suriname schriftelijk te kennen gegeven dat met ingang van 9 juli alle ticketverkopen via haar eigen kantoor en de website zullen worden gedaan. Er zal op die manier geen commissie worden betaald over de verkochte tickets aan reisagenten. De KLM deelt mee dat ze momenteel financieel in zwaar weer verkeert vanwege de wereldwijde Covid-situatie. Dit besluit geldt voor alle landen waar de KLM op vliegt. De Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra) heeft hiertegen geprotesteerd. Zij vindt dat de reisbureaus die zelf reeds in ademnood verkeren door de Covid-19 maatregelen, nu ook een trap na krijgen van de KLM. De Covid-19 restricties hebben tot enorme inkomstenderving geleid met zelfs zero inkomsten voor de reis- en toeristenbranche. De Asra wil dat de KLM deze wurgende maatregel intrekt.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: