COVID-19 patiënt in Guyana nog steeds in isolatie na bijna drie maanden

-zegt dat familie wordt gediscrimineerd

Na 88 dagen in isolatie te hebben doorgebracht na herhaaldelijk positief getest te zijn op COVID-19, wil een 33-jarige patiënt graag naar huis, zodat hij kan zorgen voor zijn familie, die volgens hem wordt gediscrimineerd.

De asymptomatische patiënt behoorde tot de eerste groep personen die in quarantaine werden geplaatst na de dood van Ratna Baboolall, die het eerste bevestigde geval van COVID-19 in Guyana is.

De patiënt, die liever niet bij naam genoemd wordt, vertelde zondag aan Stabroek dat zijn familie na het overlijden van Baboolall in het West Demerara Ziekenhuis in quarantaine werd geplaatst. Zijn vrouw en twee minderjarige dochters werden 14 dagen na plaatsing in quarantaine getest, maar hun resultaten waren negatief. Ze bleven nog een week in quarantaine voordat ze opnieuw werden getest. Hun testresultaten waren negatief terwijl hij en drie andere familieleden positief testten. Dat was de eerste keer dat hij werd getest. Als gevolg daarvan mocht zijn familie naar huis, terwijl hij en de andere familieleden in afzondering werden geplaatst.

Bron: Staboek News

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: