Honderden terugkerende onderdanen T&T moeten in quarantaine

Met 306 onderdanen van een Royal Caribbean cruiseschip aan wal en honderden anderen die binnen een week in het land zullen aankomen, zal het parallelle gezondheidszorgsysteem van Trinidad en Tobago op de proef worden gesteld.

Op de virtuele media-briefing van het ministerie van Volksgezondheid op zaterdag sprak de minister van Volksgezondheid Terrence Deyalsingh de hoop uit dat T&T zijn status van nul actieve gevallen zou handhaven.

De 306 onderdanen aan boord van het cruiseschip Enchantment of the Seas keerden op vrijdag terug naar het land. Na een overeenkomst tussen Royal Caribbean Cruises en de regering zal het schip voor een 14-daagse quarantaineperiode blijven. Deze onderdanen blijven in quarantaine aan boord van het schip.

Naast de gerepatrieerden van het cruiseschip werden 30 andere personen in quarantaine geplaatst: 29 uit Venezuela en één andere persoon die een vrijstelling kreeg om terug te keren naar het land. In totaal zouden ook 142 studenten van de Universiteit van West-Indië Mona Campus op zaterdag in T&T aankomen om in quarantaine te worden geplaatst op de campus van de UWI St Augustinus.

Op 15 juni zouden er nog eens 228 onderdanen naar huis terugkeren. Dr. Maryam Richards van het Ministerie van Gezondheid zei dat het in quarantaine plaatsen van de ingezetenen op het cruiseschip snel en efficiënt werd uitgevoerd.

Bron: Loop TT

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: