Sham Binda over aanpak Covid-team: “Men knijpt keel dicht van een patiënt die al in coma ligt”

Sham Binda

Sinds de verscherpte lockdown ingegaan is op 8 juni is er hierop allerlei kritiek losgebarsten. Ook de VHP’er Sham Binda, die op 25 mei jl. gekozen is tot parlementariër, plaatst zijn kanttekeningen achter het model van het Covid-team om de toenemende Covid-besmettingen tegen te gaan. In één woord beschrijft hij dat als “onzinnig”. Als ondernemer kent Binda ook het klappen van de zweep, hij merkt echter op dat het Covid-team zich compleet niets aantrekt van alle kritiek. “Het Covid-team is onzinnig bezig. Het grootste deel van het Surinaams bedrijfsleven bestaat uit kleine ondernemers. En door op te leggen dat de bedrijven hun deuren dicht moeten houden, stevent het bedrijfsleven af op massale faillissement”, zegt Binda in gesprek met Dagblag Suriname.

Hij voert aan dat het Covid-team, dat overigens uitsluitend uit ambtenaren bestaat, voorbij gaat aan de economische feitelijkheden van vele burgers. De ambtenaren kunnen rustig thuis geparkeerd worden, dat beïnvloedt hun leven niet als zodanig want zij worden doorbetaald, bij de particuliere sector ligt dat anders. “Personeel uit de private sector dat nu thuis zit, heeft geen enkele garantie van inkomsten.” Binda betreurt het dat het Covid-team er desalniettemin niet aan denkt om de niet werkbare maatregelen aan te passen. Integendeel, onlangs moest de drive thru groentemarkt van VHP sluiten ondanks dat de Coronaprotocollen werden nageeefd. Binda beschrijft de werkwijze van het Covid-team als volgt: “Men knijpt de keel dicht van een patiënt die al in coma ligt”.

Binda is van mening dat bedrijfsactiviteiten gecontinueerd moeten worden, zolang er aan social distancing gedaan wordt en er mondmaskers worden opgezet. Hij vraagt zich af waarom zelfs rondrijden een gevaar is. “Is er ook een Covid-gevaar als je in je auto zit?” Binda accentueert dat de behoefte en het budget van ieder mens anders zijn waardoor het lettersysteem van het Covid-team niet deugt. “Gaat een mevrouw die een klein budget heeft en elke dag 2 eieren en brood koopt om te kunnen eten, wachten wanneer haar letter van haar achternaam aan de beurt is om naar buiten te kunnen gaan? Je gaat dat niet tegen kunnen houden. Nood breekt wet.” Binda proeft hier een amateuristische aanpak door het Covid-team. Het instellen van een noodfonds (vlak voor de verkiezing) heeft overigens geen vruchten afgeworpen daar velen toch niet geholpen zijn aan een financiële tegemoetkoming. Binda verwacht burgerlijke ongehoorzaamheid indien het Covid-team op dezelfde voet verder gaat.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: