Ook bezoekers aan ziekenhuizen beperkt

Verontruste burgers doen de afgelopen dagen hun beklag bij Dagblad Suriname dat ze erg ontevreden zijn over hoe beperkt ze in staat zijn hun geliefden, die in ziekeninrichtingen zijn opgenomen, te bezoeken. Vanwege het Covid-19 probleem hebben alle ziekenhuizen uiteraard de protocollen voor bezoek aangepast. Bij het Diaconessenhuis mogen patiënten wel bezoek ontvangen, maar dat kan nu alleen ‘s morgens, en met slechts 1 bezoeker per patiënt. In het Sint Vincentius is dat ietsje anders, daar kan bezoek van 14:00 – 16:00 uur, en niet alleen mag er maar 1 bezoeker per patiënt, maar dat moet ook 1 vaste bezoeker zijn – dus niet afgewisseld door een andere bezoeker. Een vader kan dus bijvoorbeeld alleen door zijn partner, en nooit door zijn kinderen bezocht worden, en dat stemt mensen uiteraard soms niet goed.

In het Academisch Ziekenhuis kunnen personen nu alleen op bezoek tussen 15:30 en 16:30 uur. Ook hier mag er slechts 1 bezoeker per patiënt. In alle ziekenhuizen geldt uiteraard dat de bezoekers gebruik dienen te maken van degelijke mond/neusbedekking. Die moet vastgebonden zijn en niet gewoon vastgehouden worden, anders kan u de toegang geweigerd worden. De lockdown hoeft in dit verband verder geen probleem te zijn, omdat de personen die op bezoek gaan of beschikken over een bezoekerskaart, of op andere wijze aannemelijk kunnen maken dat ze inderdaad op bezoek bij een patiënt gaan in een ziekeninrichting, zodat ze niet verhinderd zullen worden door de politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: