Total Lock Down: Is het middel erger dan de kwaal?

Als gezondheidswerkers met aanvullende expertise op het respectievelijk gebied van bedrijfskunde en public health hebben wij gemeend onderstaand artikel te schrijven om andere invalshoeken met de gemeenschap te delen over de huidige aanpak van de Covid-19 situatie in Suriname.

Wat is tot nu toe bekend van het Covid-19 virus.

Tot op heden zijn de meningen verdeeld over hoe het virus is ontstaan en wie daarvoor verantwoordelijk is. Het virus vertoont veel gelijkenis met het SARS-CoV-1 virus uit 2003 en het MERS virus in 2012. Er is veel overeenkomst op het gebied van de structuur, de oorzaak en de manier van overdracht van het virus. Het Covid-19 (SARS-CoV-2) virus verschilt echter in een belangrijk aspect met het SARS-COV-1, namelijk dat de overdracht bij het SARS-CoV-1 virus plaatsvond waar de patiënt al ziekteverschijnselen vertoonde, terwijl bij Covid-19 de overdracht mogelijk al plaatsvindt voordat symptomen optreden (Wilder-Smith, Chiew, & Lee, 2020).

Dit is het begin van een uitgebreider artikel van de hand van apothekers Drs. Rakesh Gangaram Panday, MBA, en apotheker Drs. Vinoj Sewberath Misser, MPH, apotheker.

Het volledige artikel is hieronder te downloaden:

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: