Telefoonlijnen voor dispensatie-aanvragen 1×24 uur roodgloeiend

Ook majoor Babel kwam vandaag tijdens de persconferentie van het Nationaal Covid-19 Management Team weer aan het woord, en zij gaf vooral veel antwoorden op vragen uit de gemeenschap.

Zo vertelde ze dat de nummers die beschikbaar gesteld zijn voor bijvoorbeeld het aanvragen van dispensatie 1 maal 24 uur roodgloeiend staan, waardoor het niet vreemd is dat er veel klachten zijn dat men ze niet kan bereiken. “Als men neerlegt, gaat de telefoon al meteen weer over, en men is dus continu bezig telefoontjes, vaak onnodig, te beantwoorden.” Volgens Babel mogen multinationals en parastatale bedrijven sowieso werken, ook zonder dispensatiebrief, omdat die onder de essentiele diensten zijn gecategoriseerd. Ze gaf wel aan dat men al bezig is voorzieningen te treffen zodat er meer nummers beschikbaar zullen zijn, en daar zullen dan ook Telesur nummers toe behoren. Personen en instanties mogen ook appen of sms-en.

Op een andere vraag als zouden er honderden personen in de rij staan bij het kabinet van de president voor het indienen van stukken, antwoordde Babel dat het er tientallen kunnen zijn, maar niet honderden, maar dat dit ook komt omdat men zich niet houdt aan de afspraken en aangegeven tijden. Velen komen buiten de afgesproken tijden. De ministeries van HI&T en LVV nemen nu ook aanvragen in behandeling. Ook NGO’s mogen dispensatie aanvragen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: