Hondenvoer nog betaalbaar?

De prijzen voor hondenvoer zijn in korte tijd verdubbeld. Een hondenbezitter sloeg alarm en merkte op dat hij nu SRD 850 betaalt voor een pak voor van 20 kilo. Hoe moet ik dat betalen?, vraagt de eigenaar, die vertelt dat hij is overgestapt naar kleinere pakken, die ook al niet goedkoop zijn. Het verhaal van de man wordt ondersteund door Monique Abdoelrazak, bekend als tante Mootje van MoFa’s Dog Resort. In dit honden resort verblijven nog enkele honden van vaste klanten, die momenteel vastzitten in het buitenland en nog niet kunnen terugkeren, in verband met de lockdown maatregelen. Ondertussen zorgt tante Mootje voor de honden. Vooral 2 Labradors blinken uit in het eten en MoFa’s geeft voor alle honden samen per week tussen de SRD 2000 en 3000 uit aan hondenvoer. Gelukkig werkt mijn man, want anders zouden we dit niet kunnen volhouden, vertelt tante Mootje. Het idee om over te stappen op rijst ontstaat al snel, maar bezuinigen op de Labradors gaat moeilijk, want ze mogen geen rijst eten vanwege een speciaal dieet dat is voorgeschreven door de dierenarts. “Het kost me daarom een paar ribben uit mijn lijf”, zucht de hondenliefhebster, maar ze blijft de dieren goed verzorgen.

MoFa’s kenmerkt zich door de mooie natuurlijke omgeving en aan de kwaliteit van de voeding en verzorging wordt ook zwaar getild. Zo zwaar dat tante Mootje al vanaf de enorme prijsverhogingen haar lievelingskoffie niet meer kan kopen. “Ik moet bezuinigen”, merkt ze op. “Want de in totaal 9 honden eten er niet minder op.” Twee pakken voer van 8 tot 9 kilo kosten samen SRD 600. De Labradors hebben een speciaal soort hondenbrokken en een zak van 40 kilo is al SRD 1200. De honden eten tweemaal per dag. Tante Mootje gaat ondanks alles gewoon door, maar hoopt dat de lasten spoedig worden verlicht. De eigenaresse van MoFa’s wijst erop dat Surinaamse honden over het algemeen alles kunnen eten, wat de mogelijkheid op variatie met rijst mogelijk maakt. Ze geeft wel als advies mee om voorzichtig te zijn met rashonden. “Bepaalde rashonden, vooral als ze wat ouder zijn, krijgen een dieet dat aangeeft wat ze wel en niet mogen eten.” De komende maand is het ook overleven voor MoFa’s, want met de verdubbeling van de prijzen en de eigenaren van de honden in het buitenland heeft het hondenresort bijzonder zware tijden voor de boeg.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: