Mondkap verplicht !

Deze supermarkt annex groentewinkel aan de Toutonnelaan maakt geen grappen en verplicht klanten om bij het betreden van de zaak een mondkapje op te doen. Een bord met het opschrift ‘Verplicht mondkap aub’ bij de deuringang dient als reminder voor de mensen. Hierna worden de handen gedesinfecteerd en worden de klanten verplicht om de overige Covid-19 regels in acht te nemen. Vaak blijkt het toch nog steeds een uitdaging te zijn om de verplichte 2 meters sociale afstand in acht te nemen. Steeds meer landen adviseren of verplichten mond- en neusbedekking tegen de verspreiding van het Coronavirus, zo ook Suriname nu. Het Coronavirus verspreidt zich via druppeltjes, die door besmette mensen de lucht in worden gesproeid als ze hoesten, niezen of praten. Opvallend is wel dat er toch veel personen zijn die weigeren om een mondkapje op te doen. Daarnaast blijken de prijzen van de mondkapjes flink te zijn verhoogd, terwijl er een groeiende business is ontstaan van het vervaardigen en verkopen van verschillende modellen mondkapjes van kledingstoffen.

(tekst: FR – foto: Regilio Derby)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: