Jogi blij met toekenning pasjes aan agrariërs

VHP-parlementariër Mahinder Jogi is blij met het besluit van het ministerie van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) om agrariërs in de verschillende districten, door tussenkomst van de districtscommissarissen, in aanmerking te laten komen voor een toestemmingspas. Hierdoor kan deze groep normaal doorgaan met het brengen van groente- en fruit naar verschillende gebieden. Het gaat hier uitsluitend om pasjes die de agrariër in de gelegenheid zal stellen om zich expliciet voor agrarische doeleinden te kunnen verplaatsen van huis naar de plaats waar de productieactiviteiten plaatsvinden en terug. Degenen die aan huis aan huis leveringen wensen te doen, moeten zich wel registreren bij LVV. Nadat Jogi afgelopen maandag tegenover Dagblad Suriname er gewag van maakte dat de maatregelen van het Nationaal Covid Management Team chaotisch, onsamenhangend en vooral de agrarische sector de verdoemenis zou insturen, heeft de volksvertegenwoordiger een goed gesprek gevoerd met NCCR-coördinator Jerry Slijngard. Hierna heeft het ministerie van LVV ook gelijk een bekendmaking gelanceerd. Jogi heeft ook voorgesteld om de middenberm aan de Dr. Sophie Redmondstraat, de busterminals die voorheen door de particuliere bussen werden gebruikt, in te zetten om 20 landbouwers of groenteverkopers de gelegenheid te geven om daar te parkeren en hun goederen te verkopen. Daarnaast stelde hij ook voor om locaties op Paramaribo Noord, Flora, een schoolerf met drive-thru, op de hoek van Latour, lands de Saramaccastraat, de Gompertstraat, de Kwattaweg, Highway en zelfs in andere districten te gebruiken. “Geef de mensen de gelegenheid dat zij kunnen staan en verkopen van 7.00 uur tot 14.00 uur, zoals de winkels en supermarkten dat doen. Eenmaal te mi go na strati fu bai sani na winkrie, dan direct mi kan bai gruntu”, aldus Jogi tegenover de krant.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: