Diana Pokie: “Mijn hart bloedt als ik zie hoe de mensen pinaren”

“De gewone burger leeft van dag tot dag”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt herkozen Abop-parlementariër Diana Pokie van het district Brokopondo dat haar hart bloedt wanneer zij ziet hoe de mensen pinaren, vooral in haar district. Zij geeft aan dat het ministerie van Sociale Zaken bezig is met het verstrekken van pakketten, maar in het binnenland gaat het stukken moeilijker. Mensen zitten zonder mobiele telefoon en/of komen niet voor in het bestand van Sozavo.  “Die mensen proberen wij als partij tegemoet te komen. De regering moest veel transparanter zijn. Je komt met maatregelen zonder de gevolgen voor de samenleving in acht te nemen. Politici kunnen wel levensmiddelen bevoorraden. Maar de gewone burger, waar onze samenleving uit bestaat, kan dat niet. Die hosselaars, landbouwers en verkopers leven van dag tot dag. De regering heeft de maatregelen niet goed voorbereid. Ze hadden genoeg tijd. Er komen steeds verscherpte maatregelen zonder na te denken. Mensen hebben het heel moeilijk. Het is haast onmogelijk om het hoofd boven water te houden. Dit gebeurt in landen waar corruptie hoogtij viert. Mensen van de regering leiden hun luxe leven, terwijl het volk pinaart. Het volk moet bepaalde volksvertegenwoordigers goed volgen. Het is onmogelijk om met de schadeloosstelling miljonair te worden. Je kan onmogelijk miljonair worden. En die mensen kunnen nu opsparen en 2 maanden binnen blijven. Mijn hart bloedt. Ik wordt kapot gebeld door mensen, mijn eigen familie. Maar ik kan ook niet vrij bewegen. Er zijn geen uitzonderingen en je kan ook niet een ieder helpen. Maar die P van (Pokie) komt vrijdag aan de beurt en ik probeer zoveel mogelijk mensen te helpen. Zo ook andere mensen binnen de partij”, zegt Pokie.

Bordo verdeelt waardebonnen

Op Facebook heeft Joel ‘Bordo’ Martinus aangegeven dat hij waardebonnen van een handelszaak verdeelt. Hij schreef: “Dames en heren, de Abop gaat door om mensen te helpen. Als je een waardebon nodig hebt, maak contact met me. Wij delen geen pakketten, maar je mag zelf gaan shoppen. God heeft me gestuurd om te helpen en dat zal ik blijven doen”, aldus Bordo. Hij was niet bereikbaar voor commentaar tegenover Dagblad Suriname.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: