Er wordt afgezien van instellen extra ministeries en onderministersposten

VHP, Abop, NPS en PL leggen zich neer bij felle kritiek

Dagblad Suriname verneemt uit betrouwbare bronnen dat VHP, Abop, NPS en PL zich neerleggen bij de felle kritiek op het instellen van extra ministeries en onderministersposten. De Abop’er Ruben Ravenberg verklaarde onlangs in het tv-programma ‘Suriname Kiest’ dat Abop, PL, NPS en VHP nooit hebben gezegd om ministeries terug te brengen. Er is veel kritiek op de bekendmaking dat deze 4 partijen meerdere ministeries en onderministersposten zullen lanceren. Het is namelijk alom bekend dat het ambtenarenbestand overvol is en dat Suriname ernstig moet gaan bezuinigen.

Wat opviel, was dat VHP, Abop, NPS en PL die nog niet eens geïnstalleerd zijn als de nieuwe regering, reeds op 30 mei 2020 getoond hebben in eerste instantie niet te doen aan bezuiniging c.q. sanering van het ambtenarenbestand. Zo hebben deze 4 partijen aangekondigd dat het ministerie van Olie & Gas en 2 onderministersposten erbij zouden komen. Met de statement van Ravenberg kregen velen het idee dat de 4 partijen met 2 maten aan het meten zijn en dat zij meerdere ‘jackpot-functies’ willen scheppen. “De regering heeft zoveel mensen in dienst genomen, dat er geen plaats meer is voor anderen om te zitten”, waren de woorden van Ravenberg. Vanwege de felle kritiek op het voornemen van VHP, Abop, NPS en PL wordt afgezien om extra ministeries en onderministersposten in het leven te roepen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: