Edward Belfort: “Wie is Danielle Veira eigenlijk om de burgerij beperkingen op te leggen?”

In gesprek met de media zegt herkozen Abop-parlementariër Edward Belfort dat hij grote vraagtekens plaatst bij de maatregelen die door luitenant-kolonel Danielle Veira bekendgemaakt en inmiddels al enkele dagen van kracht zijn. Veira is hoofd van het Nationaal Covid-19 Crisis Management Team. Belfort zegt dat hij voorstander is van het tegengaan van besmettingen, ‘maar Veira heeft geen bevoegdheden om de burgerij aan banden te leggen’. “Ze moet niet doen alsof ze alles mag. We hebben laatst ook gezien dat er een actie was van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Er is in een huis ingebroken, eigenlijk is huisvrede geschonden. Die bevoegdheden heeft ze niet. Wat denk ze dat zij is? De taken van het DNV zijn rijp voor de prullenbak. Dat wat zij verkondigd heeft, klopt niet. Laat zij mij het wetsproduct geven waar de maatregelen een basis hebben. De situatie is al erg. Maanden zitten de bus- en boothouders zonder werk. Horeca, artiesten en ondernemers ook. De overheid moet hen helpen. Maar je komt aan de vrijheid van mensen. We zijn niet in een gevangenis. Zelfs daar hebben ze rechten. Ik ben niet tegen maatregelen, maar je moet het de samenleving niet erger maken. Ik ben verbaasd, want in Europese landen en Amerika is die lockdown al lang achterwege gelaten. De president komt ook niet in beeld. Het lijkt alsof hij zegt ‘oe no stem giem, da mo beer ing gie unu’, zegt een verontwaardigde Belfort.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: