20-jarige Adekus-student: “Verscherpte lockdown is zeer frustrerend”

Een 20-jarige Adekus-student noemt de verscherpte lockdown “zeer frustrerend”. Tegenover Dagblad Suriname vertelt deze student dat de lockdown-maatregelen steeds aangescherpt worden, terwijl het praktisch geen nut lijkt te hebben. Zo is er met het lettersysteem (om naar buiten te kunnen gaan) geen rekening gehouden met het koopgedrag van burgers die reeds in de gelegenheid zijn gesteld om boodschappen te halen. “Iemand wiens achternaam met een A begint mag maandag naar de supermarkt gaan, maar iemand wiens achternaam met een Z begint mag pas zaterdag naar de winkel. Wat als je geen producten meer kan vinden? Binnen hoeveel tijd worden de schappen in de winkels aangevuld? Heeft het Covid-team hieraan gedacht?”

De student, die vanwege de strenge lockdown niet aan het werk kan gaan, doet een beroep op het Covid-team om de maatregelen te herzien. Deze student is zich ervan bewust dat de awareness bij grote delen van de samenleving om 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen, niet zozeer aanwezig is. “Juist daarom is het nodig om dit af te dwingen door controle hierop uit te oefenen en een boete op te leggen. Dit is veel beter dan dat je niet meer uit huis mag gaan.” Fikse boetes op het niet naleven van social distancing zijn overigens internationaal gangbaar. De student hoopt dat er spoedig die richting wordt opgegaan zodat het normaal leven (werk/studie) voortgang kan vinden.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: