Vanaf maandag veel strakkere lockdown

Morgenmiddag formele bekendmaking

Aan het einde van de reguliere persconferentie van het covid-19 team op vrijdag 5 juni kwam kolonel Danielle Veira met wat minder aangenaam nieuws: per maandag wordt de lockdown ingrijpend verscherpt. “Alles verandert maandag, de officiële bekendmaking hoort u in een persbriefing zaterdagmiddag 6 juni om 18:00 uur! Ook zullen de persconferenties ingaande maandag aanstaande niet meer op deze manier, maar via Zoom worden gedaan. Blijft u thuis! Die zaken die echt essentieel zijn zullen vooral telefonisch geregistreerd worden, maar zo kan het niet verder. Mensen die moeten werken in het binnenland: als u voor maandag niet weg bent, gaat u niet meer weg. U zult dan pas na 2 weken weer terug kunnen, want de lockdown zoals hij maandag ingaat, zal twee weken duren. Alleen de echt essentiële diensten zoals gezondheidswerkers, ziekenhuizen, veiligheidsdiensten, noodzakelijke overheidsdiensten zullen dan nog werken; zaken zoals banken zullen uitsluitend via de back-office mogen opereren, en iedereen die de straat op mag en gaat, zal verplicht zijn een mondkapje op te hebben.”

Veira vertelde met een best bezorgde blik dat het aantal covid-19 patiënten zeker nog zal toenemen, maar dat 2 weken van total lockdown de ruimte kunnen bieden voor de medische diensten om een heldere blik te krijgen op de situatie, en de verspreiding aanzienlijk terug te brengen.

Ook Dagblad Suriname doet een beroep op de Surinaamse samenleving: blijf alstublieft zoveel als mogelijk thuis….

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: