Matta in lockdown en sluit weg af

De kapitein van Matta, Michel Karwofodi, vertelt dat de gemeenschap hem volledig ondersteunt in de strijd tegen het Coronavirus, wereldwijd bekend als Covid19. Het dorp dat 500 personen telt, volgt de ontwikkelingen op de voet en de kapitein wil samen met de bewoners de risico’s indammen. De kapitein heeft besloten dat de weg naar Matta vanaf donderdag voor een week is afgesloten. “De mensen hebben de gelegenheid om richting Zanderij nog hun inkopen te doen, daarna gaat het dorp in lockdown”, zegt Karwofodi. Achter zijn beslissing staat het volledige dorp en vrijwilligers bemannen de post bij de afsluiting. 

Onderwijs

Ondertussen blijven de schoolgaande kinderen thuis, net zoals elk kind momenteel in Suriname. Het verschil is dat de kinderen in Paramaribo over het algemeen gemakkelijker toegang hebben tot onlineonderwijs. “Maar onze kinderen hebben hier die mogelijkheden in veel beperktere vorm. Niet iedereen kan elke dag beltegoed kopen om internet te zetten.” Hierdoor missen de kinderen de onlinelessen en wordt de achterstand groter. Toezeggingen van de minister van Onderwijs om lessen in drukvorm te verspreiden, zijn voor Matta nog toekomstmuziek. De kapitein laat weten nog niet gemerkt te hebben dat die voornemens vertaald zijn in concrete realiteit. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: