Domino-effect laat releasedata van films tuimelen

De filmindustrie is dramatisch beïnvloed door de coronaviruspandemie. Net als het omvallen van domino’s hebben meerdere vertraagde releasedata een domino-effect gehad op toekomstige producties.

De coronaviruspandemie heeft ervoor gezorgd dat de amusementsindustrie de productie van films over de hele wereld heeft stilgelegd. Bovendien heeft de sluiting van de bioscopen ertoe geleid dat de filmstudio’s de release van dure blockbusters hebben uitgesteld, wat op zijn beurt weer gevolgen heeft gehad voor de films, omdat ze opnieuw moeten beginnen met filmen zodra dat veilig genoeg is.

De werkelijke kosten van deze verschuivingen zijn onbekend, maar het zal in de honderden miljoenen dollars zitten.

Zo hebben films die op het moment dat de pandemie op gang kwam, de studio’s miljoenen gekost aan verloren gegane marketing.

“No Time To Die”, de laatste James Bond uitstap voor hoofdrolspeler Daniel Craig, kostte MGM 30 tot 50 miljoen pond toen het de releasedatum veranderde van april naar november – contant geld dat puur werd besteed aan marketing voor de apriluitgave van de film, die nu is losgelaten, maar in de aanloop naar de nieuwe datum weer zal moeten worden uitgerold.

Het opnieuw starten van de productie van een blockbuster is ook geen sinecure, zeker niet als de wereld maandenlange lockdown probeert te beëindigen.

Tom Cruise bouwt naar verluidt een dorp op een verlaten RAF-basis in het Verenigd Koninkrijk, zodat het filmen van Mission: Impossible 7 in de herfst kan worden hervat. Naar verluidt, zal de cast in VIP-trailers blijven, zodat ze kunnen werken door middel van scènes in een “bubble” en om de bemanning te beschermen tegen het potentieel besmet raken met het coronavirus.

Elke grote Hollywood-studio heeft deze zomer zijn top filmvoorstellingen uitgesteld, wat betekent dat er later in het jaar en tot ver in 2021 een overvloed aan filmkeuzes zal zijn. Maar zullen de bioscoopbezoekers zich veilig voelen om terug te gaan naar de bioscoop, zelfs als ze weer open zijn?
*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)


error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: