Gezondheid en balans in je leven met Sacred Chanting

De wereld staat op het punt om grote veranderingen te ondergaan en mensen moeten leren omgaan met hun steeds veranderende omgeving. In deze is het belangrijk dat de gezondheid (mentale en fysieke) te allen tijde gewaarborgd blijft en personen door alles heen een zekere mate van balans vinden voor zichzelf in deze onzekere en moeilijke tijden. In deze heeft Steve Gierdharie van de Art of Living de afgelopen twee maanden daarom elke donderdag om 18.00 uur online sacred chanting sessies via zoom georganiseerd zodat de mensen middels chanting een zekere mate van rust, kalmte, balans en helderheid voor zichzelf konden ervaren en realiseren.

Donderdag vindt de laatste wekelijkse online sessie plaats en deze week zal er gechant worden met ‘Om Namo Narayana’. Vanaf juni zullen deze sessies niet meer wekelijks maar maaandelijks worden georganiseerd op elke eerste maandag van de maand te beginnen op 1 juni 2020. Voor deelname kan men gebruik maken van de link: https://zoom.us/j/82361059191 meet als Meeting ID: 823 6105 9191. Voor meer informatie kan men bellen naar het nummer 8661582 of naar de FB-pagina Mantra & Music gaan. Bij elke sessie wordt er gebruik gemaakt van verschillende klanken of woorden voor de chanting zodat de ervaring ook steeds anders is. ‘Om Namo Narayana’ gebruikt men om te chanten als men de pijn uit hun gedachten wil weghalen of de mindset wil herprogrammeren.

“Onze handelingen zijn niets anders dan producten van onze gedachten dus als men succesvolle beslissingen wil nemen, betere gedachten opna wil houden en als gevolg daarvan betere handelingen wil plegen dan moeten wij onze gedachtengang een belangrijke plek in het leven geven en proberen deze zoveel mogelijk positief te houden”, zegt Gierdharie. Dit kan men realiseren door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga, mantra’s en chanting met verschillende woorden en klanken omdat elke klank een andere werking heeft op het lichaam en de mind.

“Per minuut hebben wij wel 40 tot 50 gedachten en per jaar is dat al gauw 20 miljoen gedachten die voorbijkomen in onze mind. Met deze gedachten vormen wij ons leven en baseren wij onze keuzes daarop. Gedachten vormen ook emoties en emoties leiden tot ziektes. Emoties brengen ons naar het verleden en de toekomst. Als het gaat om het verleden dan hebben wij vaak sterke associaties met emoties en gevoelens als pijn, verdriet en spijt.  Als wij denken aan de toekomst dan ervaren wij meestal angst, onzekerheid, hoop en onrust. Chanten helpt om de associaties met bepaalde emoties te verbreken waardoor men zichzelf daarvan kan bevrijden. Hierdoor leef je dan in het huidig moment waar je bevrijd bent van gedachten en emoties die effect hebben op je gezondheid en omgeving. Het is daarom belangrijk om gedachten te accepteren, deze te begrijpen en ze te verwerken”, zegt Gierdharie.

Art of Living

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: