Rachied Doekhie: ‘Men wil gaan sjoemelen om Hanisha binnen te halen’

NDP-parlementariër Rachied Doekhie is er fel tegen dat Ebu Jones, die volgens zijn informatie de meeste stemmen op de kandidatenlijst van de NDP in Nickerie heeft gehaald, de ene zetel van de partij afstaat aan lijsttrekker Hanisha Jairam. Zoals de knikkers er nu uitzien, gaan 4 van de zetels in het rijstdistrict naar de VHP, terwijl de NDP 1 zetel pakt. “Mijn god, kijk wat ze al bij Canawaima heeft gedaan. Is dat niet genoeg? Wie zou op haar stemmen? Er wordt druk uitgeoefend op Ebu Jones vanuit de partijleiding dat hij zou moeten bedanken, zodat Hanisha kan komen. Wel ik geef Jones weer een advies. Ebu, uncle Doekhie zegt: Het volk heeft voor jouw gekozen, jongen. Begin met je carrière. Jij hebt nergens gestolen en nergens gefraudeerd. Jij bent een jongeman met een schoon blazoen. Maak die grap niet, anders ben je voor de rest van je leven ten dode opgeschreven. No meki no wang mang taigi flauwekul. Laten zij bedanken! Degenen die hun vingers daar vuil maken, Allah talla en bhagwaan gaat met ze afrekenen”, aldus Doekhie. Hij vindt dat Jones zich in DNA moet gaan bewijzen, zodat hij ook na vijf jaren de grote man in Nickerie is.  Hoe de partij maar 1 zetel in Nickerie heeft gehaald, gaat deze zetel naar de persoon met de meeste stemmen. “Jones is in deze gekozen, want ik heb al die turflijsten”, aldus Doekhie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: