Nog 372 personen in quarantaine

Korpschef Humphrey Naarden deelde mee op de covid-19 persconferentie van woensdag 27 mei dat inderdaad veel mensen geprobeerd hebben op 25 mei, de dag van de verkiezingen, om van de Franse kant naar Suriname over te steken, vermoedelijk om te komen stemmen. Alles werd echter prima onder controle gehouden.

Zo deelde kolonel Slijngard ook mee dat het voor het eerst in de geschiedenis van Suriname is dat personen in quarantaine hun stem hebben kunnen uitbrengen. Het ging in totaal om ongeveer 216 personen die allen bij het Zorghotel konden stemmen.

Slijngard gaf mee dat er nog ongeveer 372 personen in quarantaine zijn, waarvan binnenkort een aantal de exit screening zullen ondergaan. Op 29 mei zullen dat de mensen zijn die uit Guyana kwamen, die uit Miami en nog 1 persoon van de Nederland 3 groep. Velen in quarantaine zijn illegalen, en zelfs gisteren werden nog mensen in Albina, waaronder een mevrouw en haar dochter, opgepakt en in quarantaine geplaatst. Er komen ook nog steeds mensen met schoeners en Venezolaanse vaartuigen; al die mensen worden in quarantaine geplaatst, en wie geen bescheiden heeft wordt het land meteen uitgezet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: