Jogi bezorgd over gevaren op Mr. P. Chandieshawweg

Wanneer ze stemmen nodig hebben, loopt de NDP hier elke dag langs”

Het VHP-assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zegt aan Dagblad Suriname dat kuilen en verzakkingen op de MrPChandieshawweg in de laatste periode dusdanig verergerd zijn dat er een heel gevaarlijke situatie is ontstaan. “Deze weg is in de periode 2000-2005 geasfalteerd toen Dewanand Balesar minister was op Openbare Werken, nadat het in zeer slechte staat verkeerde na de periode 1996-2000. We hebben dit toen onder de aandacht gebracht van vicepresident Jules Ajodhia en inderdaad heeft men toen er werk van gemaakt om die weg te asfalteren. Nu zitten wij 20 jaren verder. Daarin hebben we nu 10 jaren een NDP-regering gehad en door de achterstand in onderhoud is de weg bijzonder slecht nu. Wanneer het regent, is het nog erger. De situatie die zich nu hier manifesteert, is bijzonder gevaarlijk voor eenieder. Het is gewoon het resultaat van 10 jaren NDP-regering”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. De krant nam samen met de VHP’er een kijkje op locatie. Wat gelijk opvalt, is dat de verkeersregels door de grote kuilen nauwelijks in acht kunnen worden genomen, waardoor vooral de levens van voetgangers, fietsers en bromfietsers bij de uitwijkmanoeuvres van voertuigen in gevaar worden gebracht. Trucks die in colonnes achter elkaar rijden, zorgen voor een nog gevaarlijkere situatie.

Belangrijke schakel voor landbouwers: miljoenen uit Dalianprojecten

De Mr. P. Chandieshawweg fungeert als een belangrijke verbinding met Uitkijk en Groningen. “Een belangrijke schakel, waarbij heel veel landbouwers hun landbouwproducten vervoeren vanuit Kampong Baroe, Maho en La Poule richting Paramaribo. Daarnaast wordt het ook gewoon door de lokale mensen gebruikt om dagelijks hun zaken te gaan doen in de stad en werk en scholen te kunnen bereiken. Er wordt geen prioriteit vanuit de regering gegeven om deze weg aan te pakken, terwijl er geld is geleend voor Dalian IV voor USD 235 miljoen en Dalian V voor ook meer dan USD 200 miljoen. Alles opgeteld nader je bijna een half miljard US-dollars. Maar dit is dan de situatie die we zien op de weg Groningen naar Hamburg”, benadrukt Jogi. De laatste keer dat grind in de kuilen is gegooid, was twee jaren terug bij de viering van Onafhankelijkheidsdag in Saramacca.

Veel NDP-vlaggen, maar geen ontwikkeling

Langs de Mr. P. Chandieshawweg vallen de vele NDP-vlaggen gelijk op. “Wanneer ze stemmen nodig hebben, loopt de NDP hier elke dag langs. Maar zij praat niet over de aanpak van de problemen in het ressort Jarikaba. Dus ondanks het feit dat de samenleving en vooral de burgers van dit gebied zullen mee moeten betalen voor de schulden die de regering heeft gemaakt voor Dalian IV en V, ziet u dat de mensen van deze kant op geen enkele manier zijn meegenomen in de ontwikkeling, welke gebracht zou worden met die half miljard lening. De regering is erg discriminatoir bezig in gebieden waar bepaalde groepen mensen wonen. Ik discrimineer niet, maar wegen worden geasfalteerd in West-Suriname en Apoera, waar er slechts enkele dorpen zijn, alwaar Bouterse een paar stemmen gaat krijgen. Er wordt een highway gemaakt en dwars door een gebied wordt een weg getrokken, die miljoenen kost en waar het rendement voor de NDP misschien hoog is, gaan ze asfalteren. Maar waar de mensen de hele dag hard werken en ploeteren in de modder, is vergeten door de NDP”, aldus Jogi.

Belofte VHP om weg te herasfalteren

Mahinder Jogi

Jogi benadrukt dat hij namens de VHP de belofte aan de mensen in het gebied heeft gedaan dat bij verkregen regeermacht, de weg zeker aangepakt zal worden. “Wij gaan de mensen niet in deze ellende laten. De planning is om na 2020 deze weg te herasfalteren, de lozingen aan beide kanten te dichten, zodat de weg niet wegzakt en een goed voetpad te maken vanaf de Vijfde Rijweg tot Uitkijk. Hierdoor kunnen de mensen veilig lopen. Er zijn heel veel kinderen in dit gebied en ze moeten dwars door die straat lopen om de school te bereiken. Dat is zeer gevaarlijk. Het grind heeft ook heel veel ruiten van auto’s kapotgeslagen en banden vernietigd”, aldus Jogi.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: