Caricom waarnemers: “Blij om deel uit te maken van de eerste verkiezingen in Covid-situatie”

Afgelopen vrijdag hebben de waarnemers van de Caricom voor de verkiezingen van 25 mei beleefdheidsbezoeken gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken en de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons. Dora James, die de delegatie leidt, gaf aan dat het een uitdaging is. “Veel mensen zouden heel lang nadenken, maar wij hebben Covid-19 getrotseerd. Wij geloven dat samenwerking belangrijk is. De Caricom is één. We hebben allen dezelfde uitdagingen. We moeten manieren zoeken om die te overkomen. We zijn overeengekomen dat wij ons best zullen doen. Als we bang waren, zouden we thuis blijven. Ik ben blij om onderdeel van te zijn en deel uit te maken van de eerste Covid-verkiezingen. We zullen veel leren van de verkiezingen en van de kiezers.” Minister Yldiz Polack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft via het Nationaal Informatie Instiuut aangegeven dat Buza blij is met de missie.  “Waarnemers verhogen de gehalte van de transparantie en geven ook vertrouwen aan Surinamers.” De delegatie bestaat uit 4 personen en staat onder leiding van Dora James uit St. Vincent and the Grenadines. Daarnaast bestaat het uit Ian Shelly Hughes van Antigua and Barbuda, David Commisiong van Barbados en Gill Arley uit Grenada. De missie is naar Suriname gekomen met een charter van de SLM. Volgens planning zal de Caricom-missie twee dagen na de verkiezingen vertrekken uit ons land.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: