Stephano Biervliet: Vriendjespolitiek moet stoppen, aanpak corruptie belangrijkste issue

Suriname eerst dan de rest

Stephano Biervliet

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Stephano Biervliet, kandidaat nummer 3 van de PRO in Paramaribo, dat vriendjespolitiek in Suriname moet stoppen. De aanpak van corruptie is voor hem de belangrijkste issue. Biervliet, ook bekend als Pakittow, vertelt: “Ik ben 27 jaar oud, ondernemer, activist en hoofdbestuurslid van de Partij voor recht en ontwikkeling (PRO) Ik ben iemand die opkomt voor het volk. Zolang iets fout gaat, ga je me zien bij acties. Als activist vraag je jezelf waarvoor ga je? Je gaat voor rechtvaardigheid en verandering. Maar we hebben 5 jaar gestreden voor verandering zonder resultaat. Nu is het tijd om de problemen van binnen aan te pakken. De aanpak van corruptie heeft de grootste prioriteit. Er zijn veels te veel leningen genomen in de afgelopen 5 jaren. Is geen kiek, zoiets mocht niet plaatsvinden. 200 miljoen wordt vermist van de bank en dat willen ze dat bedrag kwijtschelden. Dit kan niet, we moeten weten waar het geld is gegaan. Voor een kruistocht tegen heb je rechtvaardige mensen nodig. Iemand die niet om te kopen is. Ik heb geen prijs, je kan me niet omkopen. Indien je overloopt, heb je geen eigen inbreng meer, dan wordt je gecontroled. We gaan ons rechtssysteem veranderen. Er zijn soms conflicterende wetten. Corruptie aanpakken is makkelijk, maar we hebben vriendjespolitiek in Suriname. Vrienden in de politiek helpen elkaar. Maar als je mijn matie bent, moet je instaan voor de consequenties. We moeten strak zijn. Mijn boodschap is: Kies voor rechtvaardige mensen, Mensen zonder prijs. Suriname eerst dan de rest.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: