Brief Anti Fraude Platform aan voorzitters Hoofdstembureaus

Aan: de Voorzitters van de Hoofdstembureaus Verkiezingen 25 mei 2020
Alle Districten van Suriname

Paramaribo, 22 mei 2020

Betreft: Aangepaste zittingsorde tijdens het stemproces en stemopneming

Onder verwijzing naar de Covid-19 instructie tbv de stembureaus van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, vraagt het Anti-Fraude Platform (VHP, NPS, PL, ABOP, DOE, PALU, DA’91, SPA, DNL, STREI, A20, PRO) uw medewerking in het duidelijk aangeven van de zittingsorde tijdens het stemproces en de stemopneming in uw district.

De politieke partijen die deelnemen aan de vrije, algemene en geheime verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, hebben een wettelijk recht van waarneming op de stembureaus, dat zij ook bij deze verkiezing volledig zullen uitoefenen. Tegelijkertijd houden zij rekening met de inachtneming van de Covid-19 maatregelen zoals aangegeven door de overheid. Het is daarom uitermate belangrijk dat wij zo spoedig mogelijk duidelijkheid hebben op welke stembureaus u voorziet dat er belemmeringen optreden voor waarneming door de politieke partijen voor wat betreft de zittingsorde. Graag ontvangen wij een lijst van de stembureaus waar de politieke waarnemers niet in het stemlokaal zitting kunnen nemen vanwege de 1,5 m social distance maatregel.

Indien wij geen tegenbericht hierover ontvangen, gaan wij er vanuit dat de zittingsorde op uw stembureaus voor waarnemers van politieke partijen zoals gebruikelijk zal plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

AFP Management Team

cc: MinBiZa
OKB
Media

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: