Pertjajah Luhur noemt resolutie ‘onkan’

Ingrid Karta-Bink

Parlementariër Ingrid Karta-Bink van de Pertjajah Luhur (PL) neemt stelling tegen de resolutie, die bepaalt dat het tellen op de stembureaus kan worden uitgesteld. “De president is niet de persoon die de kiesregeling zomaar kan wijzigen, de wijziging gebeurt in het parlement. Dit lijkt op de methode van Guyana, merkt op Karta Bink op, die verwijst naar een situatie dat mensen na een bommelding wegrenden.” Bink zegt het ‘onkan’ te vinden. Het kan geen excuus zijn dat om Covid de telling niet op dezelfde dag door kan gaan. Het parlementslid verwijst naar de kiesregeling. “Dat zegt dat de telling direct moet plaatsvinden, tenzij er een situatie van wanorde is. En Covid is geen wanorde. Bovendien zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen hoe je jezelf moet beschermen en welke maatregelen je moet nemen”, merkt Karta Bink op. “Dus we vinden het onacceptabel dat middels een resolutie deze maatregel is genomen”, aldus de volksvertegenwoordiger namens de PL.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: