Harish Monorath: “Alleen in noodtoestand kan je met elke resolutie komen”

Harish Monorath

Harish Monorath, advocaat tevens Abop-kandidaatnummer 11 in Paramaribo, vraag zich af wie de wetgevingsjuristen zijn die de resolutie van president Desi Bouterse, waarin in verband met  Covid-19 een aantal maatregelen is opgenomen voor de verkiezing van maandag, hebben voorbereid. “Ik vind het ontzettend ingewikkeld. Als in Suriname de noodtoestand was afgekondigd, dan kon je met elke resolutie  komen. Maar er is geen noodtoestand afgekondigd”, zegt Monorath aan Dagblad Suriname. In deze resolutie is ook opgenomen dat de voorzitter van het stembureau in het kader van Covid-19 het tellen van de uitgebrachte stemmen kan schorsen. Veel politieke partijen hebben moeite hiermee, omdat deze regel in strijd is met de Kiesregeling. Te meer omdat in artikel 106 van de Kiesregeling zeer beperkt staat opgenomen dat bij wanorde in het stemlokaal, waarbij de voortgang van de stemming onmogelijk is, deze geschorst wordt en weer aanvangt nadat de orde hersteld is. Als dat niet het geval is, wordt de stemming de volgende dag hervat. De personen die meegaan met deze resolutie kunnen volgens de Abop’er de geschiedenis ingaan als de mensen die gefraudeerd hebben. Monorath pleit er daarom ook voor dat deze bepaling van de resolutie in wordt getrokken.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: