Nog 692 personen in quarantaine

Volgens Kolonel Jerry Slijngard zijn er op dit moment 692 personen in quarantaine in Paramaribo, Nickerie en Albina. Op zondag 21 mei hadden enkele reeds de succesvolle exit-screening, en op dinsdag zal de grote en laatste groep repatrianten uit Nederland ook de exit screening ondergaan. In Nickerie zijn er nu ook 25 personen ready voor de exit-screening. 

Slijngard deelde mee dat alle personen in quarantaine die daar behoefte aan hebben in de gelegenheid zullen worden gesteld hun stem uit te brengen bij de verkiezingen. Dit zal gebeuren bij het Zorghotel, waar er een soort mobiel stemlokaal zal zijn. De mensen worden er heen gebracht, volgens protocollen toegestaan te stemmen, en weer teruggebracht naar hun plekken van quarantaine. Voor zover nu bekend zullen er 221 stemgerechtigden die in quarantaine zijn hun stemmen uitbrengen, en dit speciale stemlokaal wordt bemand door bestuursopzichters. 

Ook kolonel Veira ging hier verder op in, en lichtte de tijdelijke opschorting van de partiële lockdown zoals aangekondigd door president Bouterse wederom toe. Vanaf zondagavond 00:00 uur tot en met dinsdagavond 26 mei 23:00 uur is de avondklok opgeschort, daarna treedt hij weer gewoon in werking. Vanaf vrijdagmiddag is binnenlands vliegverkeer tijdelijk toegestaan, maar de grenzen blijven dicht. Personen mogen zich wel op het water voortbewegen aan de Surinaamse zijde, maar dus geen oversteek naar Suriname maken. De checkpoints en roadblocks blijven normaal door gehandhaafd. 

Ook een interessant gegeven dat tijdens deze reguliere persconferentie van het Covid-19 team op vrijdag 22 mei werd doorgegeven, is dat er op de absolute piek 944 quarantaine plekken bezet zijn geweest in Paramaribo, Nickerie en Albina. Er werd ook bekendgemaakt dat er woensdagavond een geval was van een dame met een baby van 8 dagen, en deze dame had heel hoge koorts. Meer is niet bekend over dit geval, maar er zijn meerdere babies die zich ook in quarantaine bevinden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: