Covid-19 positieve Braziliaan nu op Intensive Care RKZ

Directeur Bromet van het BOG deelde mee op de reguliere persconferentie van het Covid-19 team op vrijdag 22 mei dat het enige positieve covid-19 geval, de Braziliaan, van het Wanica ziekenhuis moest worden overgebracht naar de Intensive Care van het RKZ.

Dit was nodig omdat een te laag zuurstofgehalte in zijn bloed werd geconstateerd, en men wil voorkomen dat hij in isolatie zou verergeren in plaats van op een intensive care unit waar alle nodige zorg reeds aanwezig kan zijn. Het is niet zo dat de persoon in veel ergere staat is dan voorheen, maar als voorzorg werd hij wel alvast overgebracht.

Ook deelde ze mee dat er psychologen zijn nu die ondersteuning geven aan repatrianten zo die behoefte bestaat, en dat er binnenkort een webinar plaatsvindt voor self-care (zelfzorg) voor de zorgverleners, die immers onder grote druk werken. 

error: Kopiëren mag niet!