Liederen waarmee Politieke partijen stemmen willen binnenhalen

De verkiezingen staan al voor de deur in ons land. Op maandag 25 mei is het zover. Elke politieke partij heeft zo een reclame, propaganda of campagnelied waarmee zij trachten hun boodschap over te brengen aan de gemeenschap. Hieronder een reeks van de populaire liederen van de diversen politieke partijen waaronder ABOP, VHP, DOE en NDP. In een interview met Dagblad Suriname geven desbetreffende partijen het onderstaande mee:

ABOP

Het is namelijk zo dat de partij steeds liederen binnen krijgt van creatieve mensen uit de gemeenschap. Het populaire en geselecteerde nummer van hun is ‘pot ing gi Abop ‘ met als zanger Autar. De partij mag terugkijken op 60 nummers die zijn ingezonden en nog steeds komen er inzendingen van getalenteerden uit de samenleving binnen.

DOE

De partij Doe maakt gebruik van het bestaand nummer  ‘Fa wi o tyari a kondre go na fesi (fesi)?’ Het is een bestaand campagne song gelanceerd tijdens de verkiezingen in 2015. Het is gezongen door de artiesten Molada Pinas en Asgar Koster. Het eerste couplet luidt als volgt;

“Fa wi o tyari a kondre go na fesi (fesi)? Makandra nanga DOE wi o klari a wroko moro esi. Un no e drai drai, in no e lesi: wi e feti corruptie. Makandra nanga DOE wi o tyari a kondre go na fesi!

Un no e kon fu sidon, un no e kon fu lesi, moraal nanga ethiek no mankeri.  Nanga yu DOE w’o tyari a kondre go na fesi.

VHP

Het campagnelied gelanceerd door de VHP met als titel “W’o set’ en!” gaat ook viraal. De makers van het campagnelied hebben reeds benadrukt in een interview met Dagblad Suriname, dat het nieuwste campagne-lied geschreven en gezongen is door Surinamers voor Surinamers. De partij kent ook andere populaire nummers die uitgebracht zijn door verschillende artiesten waaronder “Chan Acha Kaam Kari” en een lied door Saathi Idol Runil Yash Ramkisoen.

NDP

De Surinaamse artiest Jackson Blai geeft mee dat hij samen met Daninhio van Effe Anders het nummer “Giem Paars” heeft gezongen voor de politiek partij NDP. Het nummer heeft betrekking op het stemmen voor deze partij, metname Ludciano Wijdenbosch en nog 5 voor de President” aldus de Jackson Blai. Ook de NDP kent een aantal nummers waaronder dit nummer dat is uitgebracht in de vorm van een videoclip. Inmiddels te bekijken en te beluisteren op You Tube.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: