Steve Gierdharie: “COVID en Lock down zijn een trigger geweest om na te denken”

Steve Gierdharie is nauw betrokken bij Art of living en in de muziekwereld. In een interview vertelt hij het navolgende over zichzelf in de wereld van Art of living en muziek. “Het begon allemaal in feite vanaf de geboorte al. Ik ben de zoon van een moeder die het Hindoeïsme belijdt en een vader die het Christendom belijdt. Mijn moeder was actief binnen diverse organisaties. Zodoende ben ik vanaf 2001 tot heden 19 jaar direct en indirect betrokken bij Art of living. Ik werd gefascineerd door religie en eigenlijk onbewust door spiritualiteit. Op mijn 11e jaar heb ik mijn eerste cursus gehad bij Art Of Living. Art of Living is thans een van de organisatie die zich ten tijde van deze pandemie inzet om haar ademhalingstechnieken in een zijn of haar woonkamer te brengen met de diverse onlineprogramma’s. Verder heb ik Ayurveda en Bestuurskunde gestudeerd,” vertelt Steve.

“Muziek begon in feite ook vanaf de geboorte, mijn vader bespeelde muziekinstrumenten en al op de leeftijd van 8 jaar begon ik zelf het keyboard op te zoeken. Vervolgens heb ik gaande weg zelf keyboard geleerd. Toen was er nog geen YouTube en er was echt een leraar nodig of je moest leren van hetgeen je hoorde. Ik moest het doen met een redelijk goed gehoor. Vervolgens raakte ik op mijn 18e actief betrokken aan Art of Living, hoewel ik daarvoor indirect al hierbij betrokken was. Voor de grap heb ik een keer gezongen en dit raakte me echt. Achteraf bekeken veranderde dit mijn leven. Ik gebruik muziek en zang voornamelijk om een boodschap over te brengen en zie mijzelf niet als een beroepsmuzikant. Momenteel heb ik ook mijn eigen muziekinitiatief genaamd Rademsion en verschillende samenwerkingen in de mantra- en kirtanscene” vervolgt Steve.

Steve is ook actief geweest in de muziek scene en heeft zodoende optredens en jams gehad met de diverse muzikanten en zangers. In Suriname heeft hij een coachende rol voor hen die kirtans willen leren zingen en kirtan- en mantrasessie willen leren leiden. Daarnaast heeft hij een muziekschool. “In 2019 heb ik weliswaar een stapje teruggenomen en ben verhuisd naar Nederland.  Ik ben me gaan focussen op producties (muziek, audio, boeken, trainingen) en ontwikkeling van mezelf. Ook kwam er een boek van mijn hand en dit jaar komt de tweede editie van het boek, Sacred Sounds, uit”.

“De technologische ontwikkelingen in de wereld voor de pandemie maakten de wereld enerzijds kleiner, doordat we makkelijker konden reizen en in contact konden zijn door diverse online platforms. Anderzijds werd alles onpersoonlijker, gehaast en moest het ‘mens zijn’ het afleggen tegen productie en efficiëntie. COVID-19 is heeft ons in een benarde situatie gebracht, maar geeft ons ruimte na te denken. Wat willen wij? Wat is echt belangrijk? De huidige manier van kijken naar het leven staat niet meer overeind. De kijk op de economie, maatschappelijke en sociale interacties moeten herzien worden en mogelijk meer vanuit een holistisch bril benaderd worden. Muziek, sport, cultuur en kunst, die meer als randzaken werden gezien in een wereld van technologische ontwikkeling en productie, zullen een nog belangrijkere plek verwerven” meent Gierdharie

De bedoeling van Steve is om zich als persoon nog meer beschikbaar te stellen ten dienste van de samenleving. Hiervoor heeft hij ook programma met een team opgezet. Enkele van de dingen die daaruit zijn voortgekomen zijn Online Chanting, Mantra & Music, Klokjes van Kennis. Met een ervaring van 15 jaar in mantras, klanken en persoonlijke ontwikkeling wilt hij mensen stimuleren om deze periode aan te grijpen te reflecteren en de houding en ideeën jegens het leven van hunzelf te evalueren, om te komen tot een meer holistische benadering van het leven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: