Nog geen zicht op wanneer ondernemers gecompenseerd worden

Meer dan 2.000 bedrijven hebben zich geregistreerd bij KKF voor  compensatieregeling

Op 15 april 2020 startte de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KFF) met een nationale campagne om bedrijven (met minder dan 50 medewerkers) te registreren voor de compensatieregeling. Tal van ondernemers lijden grote schade door Covid-19. De bedoeling is dat deze ondernemers gecompenseerd worden uit het noodfonds van SRD 400 miljoen. Anil Padarath, voorzitter van KKF, zegt aan Dagblad Suriname dat er ondertussen meer dan 2.000 bedrijven geregistreerd zijn voor de financiële tegemoetkoming. Wanneer die uitkering zover is, kan hij nog niet aangeven. “We hebben al vergaderd met de overheid. We hebben alles al op tafel gelegd, nu is het een kwestie van afwachten.”

Wat KKF op tafel heeft gelegd, zijn voorstellen van compensatieregelingen op het gebied van onder andere belasting, loon, aflossing bij de banken en basiszorgverzekering. Volgens Padarath hebben behalve ondernemers in de supermarkten, horeca en toerismebranche, ook bushouders zich opgegeven voor de compensatieregeling. Wie wel of niet in aanmerking komt, is echter een besluit van de overheid en niet van KKF, verduidelijkt Padarath. De ondernemer tevens politicus, Sham Binda, zegt tegenover de krant dat er nauwelijks iets gezegd is over hoe de selectie zal plaatsvinden en welke criteria daarbij gehanteerd worden. Dat wekt bij hem de indruk dat er bij de compensatieregeling geen sprake zal zijn van het gelijkheidsbeginsel. Binda hoopt niet dat onder zulke moeilijke omstandigheden men met names and faces zal werken. Hij ziet graag dat er in de compensatieregeling wordt opgenomen dat bij het niet kunnen voldoen van de vaste lasten, als gevolg van de Coronacrisis, de boeteclausule geparkeerd wordt.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: