PLO wil uiterlijk 20 mei antwoord van overheid voor aanpassing bustarieven en vergoeding lockdown

Protestactie gepland op 20 mei

De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) heeft op donderdagavond een interne vergadering belegd, waaruit is voortgevloeid dat de PLO aan de regering een ultimatum stelt om tot een oplossing te komen voor de achterhaalde bustarieven, alsook de inkomstenderving gedurende de lockdownperiode. Niet alleen de bushouders die aangesloten zijn bij Vosov zijn dit al zat, maar ook die van de PLO. Daarom spreekt de PLO thans de harde taal. De adviseur van de PLO, Rawien Bajnath, zegt aan Dagblad Suriname dat er vanwege Covid-19 geen alv belegd kan worden. Dat betekent niet dat zij met de handen in het haar moeten zitten. De afgelopen weken hebben bushouders vaker op de deur van de PLO geklopt om hun noden te uiten.

“De PLO had de regering tot en met 12 mei de ruimte gegeven om tot een oplossing te komen voor het bustarief. Daarvan is niets terechtgekomen. De bushouders hebben ook geen enkele vergoeding gehad sinds de lockdown van het busvervoer op 23 maart.” Bajnath is van mening dat dit niet langer acceptabel is. Hij merkt op dat de regering wel een luisterend oor heeft voor de boothouders, voor wie de overheid vorige week brandstofcompensatie voor 5 maanden heeft overgemaakt. De PLO heeft op 15 mei een brandbrief gestuurd naar de OWT&C-minister, Vijay Chotkan. “Als de minister uiterlijk 19 mei geen zinnig antwoord heeft op de 2 eisen (aanpassing bustarieven en vergoeding gedurende de lockdownperiode), doet de PLO ook mee aan het vormgeven van een actie op 20 mei.”

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: