Maandag 18 mei openbare vergadering vordering PG tegen Hoefdraad

Op maandag 18 mei om 15:30 zal de belangrijke openbare vergadering van DNA gehouden worden waarin de vordering van de Procureur Generaal tegen minister Hoefdraad van Financiën zal worden behandeld. Hoefdraad wordt verdacht van wel 11 strafbare feiten.

Op 13 mei had de NDP fractie reeds verklaard de vordering te zullen afwijzen, omdat na uiteenzetting van Hoefdraad aan DNA geoordeeld werd dat de PG onvolledige, eenzijdige en bevooroordeelde onderbouwing heeft gegeven aan zijn vordering om de minister in staat van beschuldiging te stellen. 

Tenzij de oppositie op enigerlei wijze een meerderheid zou kunnen forceren voor de in staat van beschuldiging stelling, zal de vordering van de PG afgewezen worden.

De commissie belast met het horen van de politieke ambtsdrager bestaat uit de leden drs. Oesman Wangsabesari (voorzitter), Ronnie Brunswijk MBA, mr. Patrick Kensenhuis, drs. Asiskumar Gajadien, Daniëlla Sumter MPA, drs. Patricia Etnel MPA en drs. Rossellie Cotino MSc.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: