Een nieuwe visie voor de toekomst van Suriname

Het politiek systeem van Suriname is in de afgelopen vijftig jaar niet in staat geweest de fundamentele problemen van het land op te lossen. Er is voor miljarden geïnvesteerd in stuwdammen, smelters en raffinaderijen, maar tweederde van de bevolking heeft niet meer dan een lagere school opleiding. Er is een marginale massa van honderdduizenden mensen die geen plaats heeft in de economie en geen bijdrage levert aan het BNP. Het politiek-bestuurlijk systeem is vastgelopen. Er is stagnatie in sectoren zoals huisvesting, transport, gezondheidszorg, onderwijs en de ontwikkeling van de districten.

Het kernprobleem is een politieke cultuur van machtsmisbruik en corruptie, gepaard gaande met slaafse volgzaamheid en berusting bij de bevolking. Kunst, cultuur, wetenschap en technologie kunnen in Suriname niet bloeien omdat de politiek niet werkt. De verdeling van de levenskansen is onrechtvaardig en ondoelmatig. Er moet een nieuwe consensus bereikt worden over hoe wij in Suriname de levenskansen onder elkaar verdelen en hoe wij omgaan met de natuur.

Dit is waar de organisatie van Dr Wim Bakker, genaamd Seti Sranan, voor staat, en hieronder kunt u de nieuwste en bijzonder verlichtende pennevrucht van deze Surinamer lezen: NDP verliest, maar Suriname wint niet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: