Imro Manglie: ‘Als je van je land houdt, stem niet voor de NDP’

Rijstmagnaat Imro Manglie, die jarenlang de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft ondersteund, heeft alle ondersteuning toegezegd aan de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). “Omdat ik zie dat het verschrikkelijk slecht gaat in het land. Het land is bankroet, dus ik kan onmogelijk doorgaan om dit te accepteren. Daarom ben ik naar de VHP gegaan. Het is niet omdat ik of iemand van mij een werk niet heeft gekregen. Ik heb geen ruzie met Bouterse, maar met het beleid”, zegt Manglie aan Dagblad Suriname. Hij voorspelt dat de oranje partij zeker 4 van de 5 DNA-zetels in het rijstdistrict binnen zal slepen, gezien de situatie waarin het land en voornamelijk het district door het regeerbeleid de afgelopen 5 jaren is beland. Hij roept het Nickeriaans volk daarom om de ogen open te maken en de NDP weg te stemmen op 25 mei. “Als je van je land houdt, stem niet voor de NDP. Een handjevol mensen wordt rijk en ze plunderen het land. Hoe kan je dat accepteren? Die overheid bezuinigt niet, terwijl ze hier in Nickerie duizenden mensen in dienst nemen. Dat, terwijl we die arbeiders nodig hebben in de bedrijven. Ze gaan, ze tekenen en ze zitten. Er is niet eens ruimte om die mensen te accommoderen. Dienstauto’s en misbruik daarvan is triest. Ik heb 3 keren met de president gesproken, maar het lijkt precies zoals je in een woestijn praat.” Volgens Manglie luistert het staatshoofd alleen naar mensen, die hem op dit moment kunnen helpen. De rest is naar zijn zeggen ‘afval geworden’. “Misiekaba had het al gezegd, ‘president, het kabinet van jouw staat vol met boeven’, maar in plaats van dat hij deze mensen opruimt, neemt hij meer”, aldus Manglie.

Alles is Mahespalsing en zijn groep

Volgens Manglie heeft Nickerie met tal van problemen steeds een stiefmoederlijke behandeling van de regering gehad, terwijl de problemen in de rijstsector maar blijven opstapelen. “Ik noem de problemen bij het pompgemaal, er is geen watertoevoer, kanalen worden niet opgeschoond, SML is gewoon van de één op andere dag aan meneer Mahespalsingh gegeven, landbouwarealen van de staat zijn afgegeven aan meneer Mahespalsingh. Er zijn honderden aannemers in Nickerie, maar niemand komt aan bod. Alles is Mahespalsingh en zijn groep. Ik heb nooit aan inschrijvingen meegedaan en ik heb nooit belangen daarbij. Maar mijn hart bloedt als ik zie dat zoveel bedrijven kapotgaan hier, omdat zij niet aan hun trekken komen. Dat kan je dan niet accepteren”, benadrukt de rijstmagnaat.

Aan een kant plaatsen Doekhie onacceptabel

Manglie keurt vooral ook de manier waarop Rachied Doekhie door de NDP aan een kant is gezet en op politieke podia is besproken, af. “Vooral gezien het feit dat de NDP-parlementariër medeoprichter is van de paarse partij en ook nog 3 termijnen in het parlement heeft gediend.” Het was overigens ook door de tussenkomst van Doekhie dat Manglie boezemvriend werd met NDP-voorzitter Desi Bouterse enkele jaren terug, toen die nog geen president was. “Ik kan bijna niet geloven dat hij Doekhie niet meer accommodeert en gewoon aan een kant gooit. Precies alsof meneer Doekhie een zwerver is geworden? Terwijl Doekhie één van de oprichters is van de partij. Dit is onkan”, aldus de ondernemer. 

20 jaar lang naast Bouterse gestaan

De rijstmagnaat benadrukt dat hij 20 jaren lang naast Bouterse heeft gestaan en alles heeft meegemaakt. “Ik was dicht bij het vuur. Ze kunnen mij niks zeggen en niks doen. Wat ik allemaal heb meegemaakt en wat ik weet, ze moeten oppassen. Daarom antwoorden ze me niet. Want als ik naar buiten ga komen met die dingen, is het niet gemakkelijk voor ze. Ik heb heel veel voor de partij (NDP) gedaan. Mensen die Bouterse toentertijd wilden laten opsluiten en uitleveren, hebben toen een eigen partij opgericht (DNP 2000) om de NDP en Bouterse kapot te maken en te vernietigen. Die mensen heeft hij vandaag geaccommodeerd. Terwijl de mensen die hem altijd hebben geholpen en naast hem hebben gestaan, heeft hij zonder enige voorwaarde weggegooid. Dat neem ik hem zeer kwalijk”, aldus Manglie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: