Monica Anomtaroeno: PL bijzonder sterk in Wanica

“Persvrijheid moet ten volle beleefd kunnen worden”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Monica Anomtaroeno dat de PL bijzonder sterk staat in Wanica. Zij is DNA-kandidaat nummer 5 in Wanica voor de PL. “Ik ben eigenlijk een schrijfster van huis uit. Ik ben begonnen bij de Ware Tijd. Maar nu doe ik mediaproducties. Ik ben voorzitter van de Mediaraad bij de PL.” Waarom de PL geeft zij als het volgende aan. “Het sociale aspect raakt me echt. Geld is overal nodig Voor het gezin en de staat. Maar het is ook belangrijk dat je kijk naar het sociaal aspect. We moeten kijken naar de mensen die extra steun nodig hebben. Mensen met een beperking; die hebben geen stem.

Betere wetten

Anomtaroeno wilt zich ook sterk maken voor moderne en betere wetgeving. “Als mediapersoon zie ik bijvoorbeeld dat de muilkorfwet al flink verouderd is en aan verandering toe is. Persvrijheid moet ook ten volle beleefd kunnen worden. De valutawetgeving is eigenlijk achteruitgang. De Covid-maatregelen zijn bijzonder belangrijk, maar ik vind het haaks dat media beperkt wordt. Dat vind ik niet goed. Er moet ook transparantie en openheid van bestuur zijn.”  Documenten van de overheid moeten beschikbaar zijn voor de media.  

PL sterk in Wanica

Anomtaroeno stelt dat de bevolking van Wanica heel snel groeit. Na Paramaribo is het de grootste district. De agrarische sector is het grootst en verdient bijzondere aandacht. Ook ondernemerschap moet gestimuleerd worden. De lange files op weg naar het werk of school in de stad en weer naar huis is ook een aandachtspunt, waarvoor zij zich sterk wilt maken. Het is in een verlies van productie-uren. Ook de waterhuishouding heeft ook aanpak nodig. Bij een regenbui loopt alles onder water. De PL staat bijzonder sterk in Wanica. “De 4500 stemmen van de PL-kandidaat Raymond Sapoen in 2015 waren van de partij en niet van hem. Die stemmen komen terug, plus extra van de personen, die teleurgesteld zijn in de huidige regering. Zij hebben gezien dat het alleen maar erger geworden is. Kies voor verandering, en verbetering stem op de Pertjah Luhur”, aldus Monica Anomtaroeno.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: