The Indian Eagles zingt: ‘Mama Sranang Joe Na Mie Nombroe Wan’

‘Mama Sranang Joe Na Mie Nombroe Wan’ is een stuk van de tekst die gezongen wordt in het recent uitgebrachte nummer ‘Lock Down’ van The Indian Eagles. De muziekformatie heeft dit nummer speciaal opgedragen aan het Surinaamse volk. Zij willen alle Surinamers hiermee een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Dit als gevolg van de Covid19  dramatiek, wat wereldwijd flinke opschudding heeft veroorzaakt, alsmede de aanstaande verkiezingen in Suriname op 25 mei 2020. Beiden kwesties hebben aanzienlijke gevolgen voor het land waar deze muziekformatie hun hart en ziel aan hebben verloren, hetgeen duidelijk te horen is in het lied dat zij gecomponeerd hebben.

Het nummer heeft positieve indruk gemaakt bij de Surinaamse bevolking in Nederland omdat het lied alle doelgroepen raakt. De boodschap is dat ze hun moederland Suriname altijd op de eerste plaats zullen stellen en verzoeken alle Surinamers de handen ineen te slaan ondanks politieke voorkeur, afkomst of religie. De band leeft heel erg mee met de huidige situatie in Suriname omdat de meesten in het moederland zijn geboren. Ondanks het feit dat ze op zeer jonge leeftijd door hun ouders werden meegenomen naar Nederland hebben ze hun hart in Suriname achter gelaten. Dat is ook te horen in het lied. Het zijn niet alleen woorden maar ook daden. Want het is niet onbekend dat enkele heren uit deze formatie geregeld hulpgoederen doneren aan weeshuizen en bejaardenhuizen in Suriname. In de interviews die gegeven worden, komt de liefde voor hun moederland Suriname met positieve emoties los. 

The Indian Eagles bestaat inmiddels al 38 jaar en blijkt de langst bestaande  Surinaams/Hindoestaanse band te zijn in Nederland. Ze hebben verschillende awards in de wacht gesleept en op alle podia gestaan in Nederland. De band heeft zelfs als enige Surinaams/hindoestaanse band de stadspenning in ontvangst mogen nemen van de Burgemeester van Den Haag en zijn tot ereburgers betiteld. Deze formatie bestaat uit 12 muzikanten van verschillende etnische komaf. Ook worden ze met grote regelmaat gevraagd internationale artiesten te begeleiden uit India, UK, Mauritius, Canada, enz.  The Indian Eagles is een voorbeeld geweest voor vele muziekgroepen en wil nu wederom een voorbeeld zijn om andere muziekgroepen te motiveren eigen songs te componeren in plaats van het blijven coveren van bestaande nummers. Meerdere composities met betrekking tot aankomende releases voor dit jaar zijn al in de maak. Zodra de Covid19 situatie het toelaat zal een tour naar het moederland op poten worden gezet stelt de muziekgroep.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: