“United We Fight” brengt muzikanten en zangers uit heel India bij elkaar

De Indian Council for Cultural Relations (ICCR) brengt componisten, muzikanten en zangers uit heel India bij elkaar en levert opnames vanuit hun huis in een muzikale creatie “United we Fight”. Geschreven en gecomponeerd door Joe Alvares, zang door Usha Uthup, Salim Merchant, Shefali Alvares Rashid, Benny Dayal, Sonam Kalra, Chandan Bala Kalyan, Joe Alvares, Salome en Samira, en muziek door Tubby, Pandit Ravi Chari, Pandit Rakesh Chaurasiya en Ustada Faisal Qureshi. Ook in  Suriname wordt er bekendheid gegeven aan het geheel door de Swami Vivekananda Cultural Centre met als First Secretary & Director  Sharad Kumar

In een persbericht geven zij aan dat dit lied een vertolking is die Engelse teksten verweven in de tonen en beats van Indiase klassieke muziek, en de essentie van Vasudhaiva Kutumbakam verspreidt. Het draagt de boodschap van hoop, vreugde, veerkracht, vechtlust en nooit de doodshouding van allen in onze collectieve strijd tegen COVID 19 met zich mee.

Dit virus heeft een enorme impact op de mensheid door alle grenzen heen, fysiek en sociaal, van naties, kaste, klasse, kleur, religie en geloofssystemen die de wereld op de knieën brengen. Maar United We Stand staat standvastig bij, helpt, deelt kennis, werkt samen en coördineert met elkaar, waarbij ze grenzen overschrijden en als één kracht tegen het Corona-virus vechten.

Steek een kaars aan, juich de eerstelijnswerkers toe, doneer voor de behoeftigen, vrije tijd voor ouderen, wees beschikbaar om vrijwilligerswerk te doen; hoe dan ook, we hopen dat je geniet van deze vertolking en genoeg inspiratie opdoet om deze “United Fight” voort te zetten.

Dit nummer is opgedragen aan de wereld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MEA) van India. ICCR is de autonome organisatie van MEA met de opdracht om internationaal begrip op te bouwen, nauwere culturele betrekkingen tussen India en andere landen te ontwikkelen en de zachte macht van India in het buitenland te projecteren.

Deze compositie is een uitdrukking van onze diepe waardering en dankbaarheid voor alle dappere COVID-strijders over de hele wereld die hun leven riskeren om het onze te beschermen. Het is een eerbetoon aan alle artiesten en artiesten die de culturele erfenis van onze landen vertegenwoordigen en die bijdragen om ons cultureel erfgoed levendig en levend te houden, vooral in deze moeilijke tijden. Het is een eerbetoon aan en erkenning van de talloze individuen die in stilte buren, vreemden en mensen om hen heen stilletjes helpen. Een boodschap aan de wereld dat we samen zeker de strijd tegen het Corona-virus en vele van dergelijke uitdagingen waar de mensheid en de mensheid voor staan, zullen winnen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: