Krishna Mathoera: “Einde dienst voor mij, bij samenwerking met NDP”

“VHP werkt NIET met de NDP”

Krishna Mathoera, lijsttrekker van de VHP in Paramaribo, heeft in het programma Kal Aaj Aur Kal (KAAK) uitgesloten dat na de verkiezing een samenwerking komt met de NDP. Op herhaalde vragen van kijkers van programmamaker en presentator Faried Pierkhan bleef Mathoera scherp op haar standpunt en stelde dat in een hypothetische situatie, waarbij de VHP een samenwerking aangaat met de NDP, het einde dienst is voor haar.

“VHP werkt NIET met de NDP”

De politica stelde dat de VHP haar standpunt vaker duidelijk heeft gemaakt. “De VHP werkt niet met de NDP. We willen niet dat het gaat gebeuren en ik vraag de kiezers en aan alle burgers om ons het mandaat te geven. Wat mij betreft, mensen die mij kennen weten het dat principes heel belangrijk zijn voor mij. Ik heb de voor  politiek gekozen om iets te betekenen voor het volk en niet voor een positie. Ik heb 5 jaar lang oppositie gevoerd en strijd geleverd. Dan ga ik niet joinen. Ik heb het gezegd, ook op het veld: wij gaan niet samenwerken.”

Einde dienst

“Indien er toch nog een samenwerking mag komen, ik ben hier namens mijn persoon en dan zeg ik persoonlijk dat het dan einde dienst is voor mij. Geen beeld en geen geluid. Die zetel is niet van mij. Ik ben ook democratisch ingesteld en zal mij neerleggen bij het besluit van de partij, maar volgens mijn principes hoef ik er dan geen deel van uit te maken. Ik sta voor wat ik zeg Mijn antwoord is nee. Ik weet dat dit wordt getapet. Overigens vind ik dit vooruitlopen. Wij weten niet wat de scenario’s zullen zijn. Een ding staat vast, normen en waarden staan hoog binnen de partij. De VHP is al keer op keer gevraagd en heeft dit steeds afgewezen. Wij werken niet met de heer Bouterse, een veroordeelde voor moord. Ik ben ook gevraagd voor het bekleden van functies door de NDP en mijn antwoord is ‘nee’ geweest, laat het duidelijk zijn. Nu is het tijd dat wij gaan voor maximaal zetelwinst. Daarom vraag ik ook aan het volk om ons een zo breed mogelijk mandaat te geven”, zegt Mathoera resoluut.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: