Lockdown-versoepeling aangekondigd door overheid VK

Na een lockdown van zeven weken heeft de Britse premier Boris Johnson zijn voorlopige plannen uitgestippeld voor geleidelijke versoepeling van de restricties.

De regering schetste een drietrapsaanpak voor het beëindigen van de lockdown, beginnend op woensdag met het versoepelen van de grenzen van de buitenactiviteit. De mensen in Engeland kunnen onbeperkte hoeveelheden lichaamsbeweging nemen, in plaats van slechts één uitstapje per dag, en kunnen buiten zitten en zonnebaden. Rijden naar een park of strand is toegestaan, en golfbanen en tennisbanen kunnen opnieuw geopend worden.

Als er geen nieuwe piek in infecties is, zal dat in juni worden gevolgd door een terugkeer naar de klas voor sommige jonge scholieren, de heropening van niet-essentiële winkels en de terugkeer van de televisiesporten, die achter gesloten deuren worden gespeeld. In een derde fase, die op zijn vroegst in juli wordt aangekondigd, zullen restaurants, cafés, cafés, kappers en andere bedrijven geleidelijk aan weer worden geopend.

Johnson vertelde de wetgevers dat “als het alarmniveau begint te stijgen, we niet zullen aarzelen om op de rem te gaan staan”.

Johnson, die vorige maand in het ziekenhuis werd opgenomen met een ernstige aanval van Covid-19, zei ook dat het Verenigd Koninkrijk binnen enkele weken een 14-daagse quarantaine zou opleggen aan mensen die via de lucht aankomen. Reizigers uit Ierland en Frankrijk zullen worden vrijgesteld.

Hoewel veel mensen het vooruitzicht van een einde aan de lockdown toejuichten, was er verwarring over de maatregelen, die door Johnson werden aangekondigd in een op televisie uitgezonden verklaring zondag, bijna 24 uur voordat de details werden gepubliceerd.

Het heropeningsplan heeft de Britse regering van Johnson op gespannen voet gesteld met de semi-autonome autoriteiten in Schotland, Wales en Noord-Ierland, die aandrongen op voorzichtigheid en zeiden dat ze niet automatisch de maatregelen zouden nemen die Johnson voor Engeland heeft aangekondigd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: