Update van coronavirus-situatie in Europa

De Spaanse autoriteiten hebben besloten nieuwe maatregelen te nemen om een nieuwe golf van nieuwe coronavirusinfecties door mensen van buitenaf te voorkomen, waaronder het beperken van aankomsten uit het Schengengebied en het opleggen van een 14 dagen durende quarantaineperiode voor alle binnenkomende reizigers.

Beide maatregelen worden aanstaande vrijdag 15 mei van kracht. Ze blijven actief tot 24 mei. Het besluit komt terwijl coronavirus infecties stegen tot 228.030 op woensdag met 184 verdere sterfgevallen, waardoor het aantal doden op 26.920 komt.

De voortplantingsfactor van het coronavirus is in Duitsland opnieuw gedaald tot onder 1, na drie dagen boven het kritieke aantal. Het Robert Koch-Instituut (RKI), het Duitse volksgezondheidsagentschap, meldde woensdag dat het zogenaamde R-tarief tot 0,94 was gedaald. De daling betekent dat voor elke 100 geïnfecteerde mensen, ze nog eens 94 mensen zouden besmetten, wat wijst op een vertraging van de verspreiding van de pandemie.

RKI zei Duitsland bijna 800 nieuwe gevallen ’s nachts registreerde voor een totaal van meer dan 173.274 totale besmettingen. Ongeveer 100 mensen stierven aan het virus, wat het totaal op 7.755 brengt.

De Europese Unie riep woensdag op tot een veilige heropening van de grenzen en drong tegelijkertijd aan op beschermende maatregelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: