Typhoon Vongfong slaat toe op de Filippijnen

Typhoon Vongfong slaat met harde wind en hevige regen op de Filippijnen in, waardoor tienduizenden mensen die tijdens de pandemie van het coronavirus thuis vastzaten een risicovolle evacuatie moeten ondergaan.

De eerste tyfoon die dit jaar het land raakte, kwam omdat de autoriteiten proberen de COVID-19-uitbraken grotendeels te bestrijden door Filippino’s in hun huizen op te sluiten en door het verbieden van bijeenkomsten die infecties kunnen veroorzaken. Meer dan 11.600 besmettingen, met inbegrip van 772 sterfgevallen, zijn gemeld in het land.

Typhoon Vongfong, die maximale aanhoudende winden van 150 kilometer per uur en rukwinden tot 185 km/u had meebracht, werd voorspeld naar het noordwesten te zullen doorwaaien en over dichtbevolkte oostelijke provincies en steden zou lopen voordat hij zondag naar het noorden zou vertrekken.

Overbevolking in de noodopvang is een veel voorkomend verschijnsel in de archipel die jaarlijks door ongeveer 20 tyfoons en stormen wordt getroffen en regelmatig te maken krijgt met vulkaanuitbarstingen en aardbevingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: