Plotselinge stroomonderbrekingen blijven een probleem

EBS-directeur Marcel Eyndhoven laat weten dat zover er sprake is van het onaangekondigd uitvallen van stroom in diverse wijken, dit incidenten zijn waar het bedrijf geen invloed op heeft. “Wanneer wij van tevoren weten dat er een uitval zal zijn, dan communiceren wij dit met de gemeenschap.” Een aantal klanten belde naar de redactie van Dagblad Suriname om hun beklag te doen nadat stroom bij hun uitviel. Op de Facebookpagina gaven mensen ook hun mening over het uitvallen van stroom op Moederdag.

De directeur van het energiebedrijf wijst op verschillende oorzaken die voor dit ongemak kunnen zorgen. “Maar op onze Facebookpagina melden wij ook wanneer door werkzaamheden er een tijdelijke onderbreking zal zijn.” Op de Facebookpagina meldde EBS bijvoorbeeld op 9 mei dat er op 11 mei tijdelijk geen stroom zou zijn voor de verbruikers in het district Wanica, omgeving Sidoredjoweg. Dit, in verband met “het uitwisselen van een transformator.”

Op dinsdag 12 mei is in Paramaribo de omgeving Geertruidastraat en Parsimstraat aan de beurt. Tussen 08:30 en 11:00 uur is er een stroomonderbreking. Ook de omgeving Bazaltstraat wordt in verband met het rechtzetten van hoogspanningsmasten en onderhoudswerkzaamheden tussen 08:30 en 14:00 uur uitgeschakeld. Op de pagina is te lezen welke wijk op 13 mei hetzelfde lot zal ondergaan.

Moederdag

Op veel minder begrip kan EBS rekenen wanneer er plotselinge stroomonderbrekingen zijn, zoals op Moederdag in de omgeving Commissaris Weytingweg als gevolg van een storing. EBS meldde dat een gedeelte van Commissaris Weytingweg, de Vijfde Rijweg, Leiding 9A, Leiding 8A, Leiding 8 en verder zonder stroom zaten door een storing. Op de Facebookpagina reageerden de mensen als volgt. “Zo snel mogelijk opheffen hoor. Zo’n moederdag. Pori helemaal. Altijd in de avonduren is er een storing”, zegt Shana.

Rohana laat duidelijk merken niet blij te zijn “Zoals altijd!
[email protected]#! Voor deze week is het al de derde keer!
Is een gezeur met jullie! Storing dit dat!”

Toch blijft directeur Eyndhoven kalm en wijst op de mogelijke oorzaken, zoals autobestuurders die masten aanrijden. “Of wanneer ongedierte in de kabels klimmen, dat kunnen wij dan niet voorzien.”

Een ondernemer merkt op dat EBS een miljoenenbedrijf is en verwacht in de toekomst dat incidenten beter worden opgevangen. Directeur Eyndhoven is het met die stelling niet eens en zegt dat het om astronomische bedragen gaat wanneer voor een ander systeem zou moeten worden gekozen. “De optie is dan om de kabels ondergronds in plaats van boven de grond te laten lopen, maar daar zijn we als land nog lang niet aan toe, want de kosten zijn dan vele malen hoger, terwijl we niet worden gesubsidieerd”, vertelt Eyndhoven.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: