Verblijfskosten quarantaine niet voor rekening gasten

Enkele personen in quarantaine maakten zich zorgen over een formulier dat ze hebben getekend bij het inchecken van hun hotel en namen contact op met de redactie. Het gaat om een zogenoemde liability overeenkomst. De angst bij deze mensen is dat ze de kosten voor hun verblijf moeten terugbetalen, mocht de overheid niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichtingen. Advocaat Irene Lalji zegt het formulier ook te hebben gezien, maar heeft de recptie van het hotel toen gevraagd wat de overeenkomst inhoud en het bleek om standaard formulieren te gaan waarvan de aansprakelijkheid niet ligt bij de individuele personen. Lalji heeft als advies dat de mensen het document goed moeten lezen en dat ze dan zullen zien dat de kosten voor de periode van hun verblijf voor NCCR zijn. De advocaat beweert dat er geen aansprakelijkheid is voor de gasten. “Na goed lezen, blijkt dat NCCR de kosten al betaald heeft.” Lalji begrijpt de verwarring, maar stelt dat het niet zou kunnen dat de gasten zouden moeten betalen voor hun verblijf, omdat het een quarantaine is die van overheidswege is opgelegd. “En dat betekent dat je onvrijwillig in quarantaine bent en dan kan je nooit voor de kosten betalen”, aldus advocaat Lalji.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: