Ouders stuurden hun kinderen om te feesten

De politie van Paramaribo heeft op donderdag 7 mei, na verkregen informatie, een inval gepleegd in een appartement. Op het adres werden vier jongemannen, in leeftijd variërend tussen 18 en 21 jaar en een minderjarig meisje aangetroffen. Uit het onderzoek blijkt dat de ouders van deze jeugdigen toestemming hebben gegeven aan hun kinderen om te gaan feesten. Het blijkt dus dat ondanks de uitbraak en de dagelijkse voorlichting in verband met het Coronavirus, ouders hun kinderen nog uit huis sturen om gezellig te gaan feesten. Er wordt juist gevraagd om in deze tijd thuis te blijven om het virus beheersbaar te houden. De politie heeft alle vijf personen bij proces-verbaal gehoord. De groep had het bedoeld appartement gehuurd sinds 1 mei met de bedoeling een verjaardagsfeest te vieren. Echter bleek dat nog een andere in de groep jarig was, waarna zij het appartement door hebben gehuurd totdat de politie hen op donderdag 7 mei aantrof. Het minderjarig meisje werd onderzocht en het blijkt dat zij gedurende deze dagen niet seksueel is misbruikt. Het vijftal werd verhoord en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, met een ernstige waarschuwing, huiswaarts gestuurd. De politie doet van hieruit een beroep op de ouders om goed te letten op hun kinderen en vooral in deze tijd niet eraan mee te werken om hun kinderen weg te sturen.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: