Sham Binda plaatst vraagtekens achter SRD 400 miljoen steunmaatregelen overheid

Sham Binda

De ondernemer tevens politicus Sham Binda, is content met de verzachting van de partiële lockdown, echter plaatst hij vraagtekens achter de SRD 400 miljoen aan steunmaatregelen van de overheid. President Desi Bouterse heeft op 9 mei meegedeeld dat dit bedrag (alsook internationale financiële steun) bedoeld is om ondersteuningsmaatregelen te bekostigen. Het gaat om groepen die het meest getroffen zijn door de Coronacrisis. “We hebben het over de schaafijsmannen, seniorenburgers, mensen met een beperking, het traditioneel gezag, buschauffeurs, bootsmannen, artiesten enz.”, luiden de woorden van de president.

Binda vraagt zich af wat de garantie is dat het gereserveerd bedrag ook daadwerkelijk bij het bedrijfsleven terecht zal komen, aangezien de verkiezingen voor de deur staan. “Die SRD 400 miljoen is een heel wazige zaak. Men zegt niet concreet wat met dit geld gedaan zal worden. Ik heb het idee dat een groot deel van dit geld niet bij het bedrijfsleven zal belanden”, zegt Binda aan Dagblad Suriname. Gedurende exact 6 weken mochten burgers zich overigens niet op straat begeven tussen 20:00 uur en 06:00 uur. Die lockdowntijd is nu aangepast naar 23:00 uur tot  05:00 uur. Binda geeft aan dat het 6 zeer moeilijke weken zijn geweest waarbij ondernemers grote verliezen hebben geleden. Een verlenging van de vorige lockdowntijd zou betekenen dat de ellende een andere dimensie zou aannemen, met alle gevolgen van dien.

Volgens Binda zitten vooral de bushouders en eigenaren van restaurants in een wurggreep vanwege Covid-19. Dat de bussen nog steeds niet mogen rijden, noemt hij een zorgelijke toestand. “De mensen hebben het vreselijk moeilijk. We kunnen de economie niet zo verlamd laten, vooral hoe er nu zero positieve Covid-19 gevallen zijn.” Het is dus van belang dat erop wordt toegezien dat de SRD 400 miljoen niet uitmondt in een nyang patu net als bij de Naschoolse Opvang en vele andere overheidsprojecten.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: